Kirkemusiker-koncert
                                                           
Det er en stor glæde, at vores dygtige kirkemusikere igen i år har sagt ja til at gi´ os en koncert.
Det bliver en koncert med sang og spil i forskellige genrer.
Der vil indgå både orgel, violin, guitar og messingblæser i koncerten, og der vil blive sunget solo og desuden en lille korsats med alle musikere.

Sæt kryds i kalenderen

søndag den  25. november,

                                            kl. 16.00 i Bagenkop kirke
                                            kl. 19.00 i Skrøbelev kirke.

Alle er velkomne.

______________________________________________________

Adventsgudstjeneste                  

1.søndag i advent den 2. december kl. 19.30 byder vi det nye kirkeår velkomment med en festlig gudstjeneste i Fuglsbølle sammen med Kirkekoret, som ledes af organist Lone Nordal.

Efter gudstjenesten hygger vi os i kirkens våbenhus med gløgg og kager.

 __________________________________________________________

 

Adventsmøde 

Onsdag den 5. december kl. 14.30 indbyder vi til adventsmøde i Skrøbelev kirke. Eftermiddagen byder som vanligt på et dejligt kaffebord med kage og julegodter og naturligvis fælles julesalmer og sange. I år vil sognepræst Marianne Ring  fortælle om sit  præsteliv- og måske får vi også en julehistorie.

Tilmelding til sognepræst Marianne Ring, tlf. 62501069, mobil 25722050 senest tirsdag den 4/12  kl. 12.00 af hensyn til kaffebordet.

 

__________________________________________________________

Musikgudstjeneste i Skrøbelev kirke

Torsdag den 6. december kl. 19.30, Musikgudstjeneste med 3 kor under ledelse af Lone Nordal: Et mandskor, et damekor og et blandet kor. Velkommen!

____________________________________________________________

 

En anden slags krybbespil!

2.s. i advent, søndag den 9. december, i Longelse Kirke, kl. 13.30, skal vi opleve juleevangeliet fortalt gennem pynten på juletræet.

Foran alteret, midt i kirken, står det nøgne juletræ, når vi kommer. Undervejs i gudstjenesten pynter vi det, mens præsten fortæller juleevangeliet gennem de forskellige slags pynt. Kirketjeneren og andre frivillige fra Børneklubben hjælper med saks og lim. Det hele er gjort klar, så alle kan være med, børn, forældre, bedsteforældre. Vi synger, lytter til musikken og fortællingerne, vi klipper og pynter sammen.

Eftermiddagen byder derefter på julefest i Beboerhuset, arrangeret i Lokalsrådsregi. Der uddeles program til områdets børnefamilier i midten af november. 
Programmet kan ligeledes hentes på hjemmesiderne www.longelsekirke.dk og på www.langeland-midt.dk.

 

Tilmelding til Lokalrådets formand Niels Petersen på tlf. 6250 1443.                    

 _____________________________________________________________

Gudstjeneste med Lucia optog
i Longelse kirke  

Søndag den 16. december inviterer vi til en stemningsfuld lucia-gudstjeneste  i  Longelse  kirke kl. 10.00.
Det er årets konfirmander, der med Luciabrud bærer lyset frem til tonerne af ”Lucia-sangen”. 

____________________________________________________________

Julegudstjeneste for Ørstedskolens mellemtrin i Skrøbelev kirke.   

Onsdag den 19. december kl. 9.00
er der julegudstjeneste for Ørstedskolens mellemtrin i  Skrøbelev kirke, hvor forældre og andre børn & voksne er velkomne til at deltage.

____________________________________________________________

Lillejuleaftensgudstjeneste i Longelse kirke.

Lillejuleaften den 23. december kl. 16.00 inviterer vi indenfor i Longelse kirke til en rigtig julegudstjeneste med de kendte og elskede julesalmer og julens smukke evangelium.

Hvorfor Julegudstjeneste ”dagen før dagen” ? -  måske skal du besøge familie et andet sted i landet – måske skal du holde juleaften med dine børn netop denne dag – måske har du gæstetravlt på årets store aften – måske vil du bare gerne nyde stemningen og de gode ord. Velkommen til julegudstjeneste!

____________________________________________________________

Juleaftens gudtjenester:

Den 24. december er der juleaftensgudstjeneste i:

Fuglsbølle kirke kl. 13.00, 
Skrøbelev kirke kl.14.30 
Longelse kirke kl.16.00

_____________________________________________________

Nytårs gudstjeneste

Nytårsaften den 31. december falder i år på Julesøndag. Med en eftermiddagsgudstjeneste kl. 15.30 i Longelse kirke vil vi sammen fejre årets sidste dag. Her vil vi sige farvel til det gamle år og byde året 2019 velkommen. 
Efter gudstjenesten ønsker vi hinanden et GODT NYTÅR med et glas champagne og et stykke kransekage. 


__________________________________________________

Nytårskoncert  med sprøde messingtoner fra Langelands Gardens Brassband
i Skrøbelev kirke                                     

Vi gentager en bragende succes med Langelands Brassband til vores NYTÅRSKONCERT. Det bliver i år i Skrøbelev kirke søndag den 6. januar kl. 19.30.

Nytårskoncerten bliver serveret med sprøde messingtoner fra Langelands Gardens Brassband. Messingmusik og kirker passer altid rigtig godt sammen. Denne koncert bliver et festfyrværkeri af både nyt og gammelt. Mon ikke der også igen i år vil blive plads til et indslag eller 2 af den lettere karakter, så der også bliver lidt til smilebåndet.

Ale vil få mulighed for at synge med. Langelands Gardens Brassband, der bliver dirigeret af Mads Lunde.

I en pause under i koncerten bliver der serveret en lille forfriskning.

_______________________________________________________

Tag vores sognepræst Marianne Ring på en kultur tur,
lørdag den 7. februar til det Syd-Vestjyske.

Med afgang fra Præstegården kl. 07.00 og Abildsplads (Rudkøbing) kl. 07.10

Kører vi mod Varde – vi serverer kaffe og rundstykke i bussen undervejs – i Varde besøger vi Sct. Jacobi kirke. Marianne vil her fortælle om kirken og helgenen og orglet. Vi synger morgensang. Er vi heldige, kan vi få en organist til at spille på det store, herlige orgel.
Her fra kirken går vi til Otto Frello museet, der ligger lige ved siden af kirken. (Marianne inviterer forinden til en sogneaften* hvor hun fortæller om ”Otto Frello’s kunst”). Vi slutter besøget af i Varde med en lille spadserer tur på kirkegården.
Vi forsætter turen til Ribe, hvor vi går forbi og ser Domkirken, og derfra videre ned til Restaurant Kolvig der ligger i bymidten, ned til Varde å. Her serveres vores frokost.

Efter frokost skal vi se Ribe kunstmuseum, selve den enestående bygning og udstillingen: Michael Ancher og Skagens kvinder.
Der bliver også lidt tid ”på egen hånd” evt. til eftermiddagskaffe for egen regning.
Vi forlader herefter Ribe ud forbi Vadehavscentret. Ser den nye bygning udefra, kører derfra og ud til Vadehavet, blot for at kigge og trække lidt havluft ind.

Men havluft i lunger kører vi ca. kl. 16.30 hjemad til Præstegården hvor forventer at være hjemme ca. kl. 20.30

På vejen hjemad holder vi ind på Restaurant Bregninge Mølle, hvor vi spiser til aften. 

Prisen for hele dagen er incl. Kaffe og rundstykke i bussen, entreer, frokost på Restaurant Kolvig  , samt aftensmad  på Restaurant Bregninge Mølle, er i alt kr.399,00

Tilmelding på tlf. 62 50 10 69 / 25722050  eller mail: malr@km.dk  senest den 29. januar.

____________________________________________________

Kyndelmisse i Skrøbelev kirke 

Lørdag d. 2. februar er det Kyndelmisse. Gamle sange og traditioner hører Kyndelmisse til. ”Sneflokke kommer vrimlende”, synger vi, og skutter os. Halvdelen af vinteren er gået, sagde man, og lysene til næste års vinter skulle nu være støbte og klar til indvielse. Halvdelen af maden skulle endnu være på lager, og var der lidt overskud, turde man spise godt den aften.

Vi tager nogle af traditionerne op og mødes til en Missa Candelarum= Lys-messe i Skrøbelev Kirke lørdag kl. 17.  Sange, salmer, læsninger, musik, levende lys.

Bagefter går vi over den hvide bro til en middag i Riddersalen på Skrøbelev Gods. Der er dækket op ved kandelaberne og vi får serveret en hovedret, som er bestilt. Prisen er 150,- Vin/øl/vand købes efter egen smag. Der er begrænsede pladser til spisningen, så tilmelding er nødvendig!
Meld jer til senest fredag d, 25. januar, til Marianne Ring, på mobil 25722050/malr@km.dk.

_______________________________________________________

 

Fastelavn 2019 og Faste-gudstjeneste søndag d. 3. marts kl. 10.

Man kan ligefrem høre det: FASTE-lavn. Fastelavns søndag er begyndelsen på en fastetid, der varer lige til påske. I fastetiden giver kirkens gamle tekster og sange og samværet med de andre hjælp til, at vi hver især kan gennemføre at undvære noget, som vi godt ved at vi har det med at overdrive med. For nogen er det maden. For andre er det alkoholen. For andre igen er det smøgerne, for mange er det computerspil eller facebook eller bare dét at surfe rundt på mobilen i tide og utide. Fastelavn for voksne handler om at sætte sig det mål at skære ned på sin overdrivelse. Ved at gøre det, kommer vi tættere på vores menneskelighed, vi får bedre blik for hinanden. Vi får en chance for at være ærligere om vores grænser, når vi ikke ”trøster os” med vores (u)vane, vi får en chance for at mærke at andre mennesker i stedet kan være os en støtte. Vil du være med, så planlæg hvad du vil faste fra og på hvilken måde/hvor meget/hvor lidt, du synes der skal til, for at det vil være godt. Under gudstjenesten samler vi vore ord ind. Mere om det hele i næste kirkeblad, men sæt allerede nu kryds i din søndags-kalender:
Faste-gudstjeneste søndag d. 3. marts kl. 10.

_____________________________________________________

 

 Kirkemusikerkoncert 2018

 

 Img 0160