Nytårskoncert  med sprøde messingtoner fra Langelands Gardens Brassband
i Skrøbelev kirke

Vi gentager en bragende succes med Langelands Brassband til vores NYTÅRSKONCERT. Det bliver i år i Skrøbelev kirke søndag den 6. januar kl. 19.30.

Nytårskoncerten bliver serveret med sprøde messingtoner fra Langelands Gardens Brassband. Messingmusik og kirker passer altid rigtig godt sammen. Denne koncert bliver et festfyrværkeri af både nyt og gammelt. Mon ikke der også igen i år vil blive plads til et indslag eller 2 af den lettere karakter, så der også bliver lidt til smilebåndet.

Ale vil få mulighed for at synge med. Langelands Gardens Brassband, der bliver dirigeret af Mads Lunde.

I en pause under i koncerten bliver der serveret en lille forfriskning.

_______________________________________________________

Tag vores sognepræst Marianne Ring på en kultur tur,
lørdag den 7. februar til det Syd-Vestjyske.

Med afgang fra Præstegården kl. 07.00 og Abildsplads (Rudkøbing) kl. 07.10

Kører vi mod Varde – vi serverer kaffe og rundstykke i bussen undervejs – i Varde besøger vi Sct. Jacobi kirke. Marianne vil her fortælle om kirken og helgenen og orglet. Vi synger morgensang. Er vi heldige, kan vi få en organist til at spille på det store, herlige orgel.
Her fra kirken går vi til Otto Frello museet, der ligger lige ved siden af kirken. (Marianne inviterer forinden til en sogneaften* hvor hun fortæller om ”Otto Frello’s kunst”). Vi slutter besøget af i Varde med en lille spadserer tur på kirkegården.
Vi forsætter turen til Ribe, hvor vi går forbi og ser Domkirken, og derfra videre ned til Restaurant Kolvig der ligger i bymidten, ned til Varde å. Her serveres vores frokost.

Efter frokost skal vi se Ribe kunstmuseum, selve den enestående bygning og udstillingen: Michael Ancher og Skagens kvinder.
Der bliver også lidt tid ”på egen hånd” evt. til eftermiddagskaffe for egen regning.
Vi forlader herefter Ribe ud forbi Vadehavscentret. Ser den nye bygning udefra, kører derfra og ud til Vadehavet, blot for at kigge og trække lidt havluft ind.

Men havluft i lunger kører vi ca. kl. 16.30 hjemad til Præstegården hvor forventer at være hjemme ca. kl. 20.30

På vejen hjemad holder vi ind på Restaurant Bregninge Mølle, hvor vi spiser til aften.

Prisen for hele dagen er incl. Kaffe og rundstykke i bussen, entreer, frokost på Restaurant Kolvig  , samt aftensmad  på Restaurant Bregninge Mølle, er i alt kr.399,00

Tilmelding på tlf. 62 50 10 69 / 25722050  eller mail: malr@km.dk  senest den 29. januar.

Kyndelmisse i Skrøbelev kirke

Lørdag d. 2. februar er det Kyndelmisse. Gamle sange og traditioner hører Kyndelmisse til. ”Sneflokke kommer vrimlende”, synger vi, og skutter os. Halvdelen af vinteren er gået, sagde man, og lysene til næste års vinter skulle nu være støbte og klar til indvielse. Halvdelen af maden skulle endnu være på lager, og var der lidt overskud, turde man spise godt den aften.

Vi tager nogle af traditionerne op og mødes til en Missa Candelarum= Lys-messe i Skrøbelev Kirke lørdag kl. 17.  Sange, salmer, læsninger, musik, levende lys.

Bagefter går vi over den hvide bro til en middag i Riddersalen på Skrøbelev Gods. Der er dækket op ved kandelaberne og vi får serveret en hovedret, som er bestilt. Prisen er 150,- Vin/øl/vand købes efter egen smag. Der er begrænsede pladser til spisningen, så tilmelding er nødvendig!
Meld jer til senest fredag d, 25. januar, til Marianne Ring, på mobil 25722050/malr@km.dk.

_______________________________________________________

Fastelavn 2019 og Faste-gudstjeneste søndag d. 3. marts kl. 10.

Man kan ligefrem høre det: FASTE-lavn. Fastelavns søndag er begyndelsen på en fastetid, der varer lige til påske. I fastetiden giver kirkens gamle tekster og sange og samværet med de andre hjælp til, at vi hver især kan gennemføre at undvære noget, som vi godt ved at vi har det med at overdrive med. For nogen er det maden. For andre er det alkoholen. For andre igen er det smøgerne, for mange er det computerspil eller facebook eller bare dét at surfe rundt på mobilen i tide og utide. Fastelavn for voksne handler om at sætte sig det mål at skære ned på sin overdrivelse. Ved at gøre det, kommer vi tættere på vores menneskelighed, vi får bedre blik for hinanden. Vi får en chance for at være ærligere om vores grænser, når vi ikke ”trøster os” med vores (u)vane, vi får en chance for at mærke at andre mennesker i stedet kan være os en støtte. Vil du være med, så planlæg hvad du vil faste fra og på hvilken måde/hvor meget/hvor lidt, du synes der skal til, for at det vil være godt. Under gudstjenesten samler vi vore ord ind. Mere om det hele i næste kirkeblad, men sæt allerede nu kryds i din søndags-kalender:
Faste-gudstjeneste søndag d. 3. marts kl. 10.