Fastelavn 2019

Man kan ligefrem høre det: FASTE-lavn. Fastelavns søndag er begyndelsen på en fastetid, der varer lige til påske.

I fastetiden giver kirkens gamle tekster og sange og samværet med de andre hjælp til, at vi hver især kan gennemføre at undvære noget, som vi godt ved at vi har det med at overdrive med.

For nogen er det maden. For andre er det alkoholen. For andre igen er det smøgerne, for mange er det computerspil eller facebook eller bare dét at surfe rundt på mobilen i tide og utide. Fastelavn for voksne handler om at sætte sig det mål at skære ned på sin overdrivelse.

Ved at gøre det, kommer vi tættere på vores menneskelighed, vi får bedre blik for hinanden. Vi får en chance for at være ærligere om vores grænser, når vi ikke ”trøster os” med vores (u)vane, vi får en chance for at mærke at andre mennesker i stedet kan være os en støtte.

Vil du være med, så planlæg hvad du vil faste fra og på hvilken måde/hvor meget/hvor lidt, du synes der skal til, for at det vil være godt. Under gudstjenesten samler vi vore ord ind.

Faste-gudstjenester i Skrøbelev kirke: d. 3. marts, den 24. marts, den 14. april og påskedag den 21. april.

Efter gudstjenesten den 21. april kl. 11.15 i Skrøbelev kirke slutter vi af med sammenskudspåskefrokost i Præstegården.